My first time.
At a dinner this weekend with a friend, we had to bring a dish each of our countries, we all come from somewhere ... brief. I like the idea of this culinary voyage. So I had on my plate the wonderful pasta (homemade) pesto by Stefania, a fabulous quiche lorraine of Marine, not to mention her amazing chocolate cake ! the tasty noodles Manqi shrimp, my jerk chicken, among other. It was a joyful evening rich sharing. My friend jubilant make me discover a new flavor. He knows I am curious, on the lookout ... An amazing color and shape, as an artichoke would have taken a short bath with blueberries. The taste is amazing, I am tempted to prepare it sorbet. The name of this fruit "pitahaya" says another friend of Latin origin or "huǒ lóng guǒ" Harry pronounced in Chinese. Dragonfruit could be the title of a novel. The end of the story? not trust appearances ...
Lors d'un diner ce week end chez un ami, nous devions apporter chacun un plat de notre pays, nous venons tous de quelque part... bref. J'aime l'idée de ce voyage culinaire. Ainsi, j'avais dans mon assiette les merveilleuses pâtes (faite maison) au pesto de Stefania, une fabuleuse quiche lorraine de Marine, sans oublier son gateau au chocolat stupéfiant ! des savoureuses nouilles aux crevettes de Manqi, et mon poulet jerk... C'était une soirée joyeuse, riche de partage. Mon ami jubilait de me faire découvrir une nouvelle saveur. Il sait que je suis curieuse, à l'affut ...Une couleur et une forme étonnantes, comme un artichaut qui aurait pris un bain rapide avec des baies rouges. Le goût est surprenant, je serai tenté de le préparer en sorbet. Le nom de ce fruit "Pitahaya" me dit un autre ami d'origine latine ou "huǒ lóng guǒ" prononce Harry en chinois. Dragonfruit pourrait être le titre d'une nouvelle. La fin de l'histoire ? ne pas se fier aux apparences...
Comments